loading

Show info

VIDI MEDIA j.d.o.o.
info@vidimedia.hr
+385 91 1670 510
DUBROVNIK

Published 4. ožujka 2014

Evo zašto je responzivni dizajn jako bitan u 2014. godini

U posljednje vrijeme dosta često slušamo o pojmu “responzivnog” web dizajna. O čemu je riječ i zašto je Vašoj web stranici potreban responzivni dizajn doznat ćete u nastavku…

Svi dostupni podaci upućuju na značajan porast internetskog prometa putem mobilnih uređaja što vjerojatno ne treba iznenađivati s obzirom da je samo prošle godine na globalnoj razini prodano gotovo milijardu novih smartphone uređaja!

Zbog sve veće penetracije mobilnih uređaja u naš svakodnevni život optimizacija web stranica za mobilne uređaje nikada nije bila važnija.

Većina web stranica u Hrvatskoj, ali i u ostatku svijeta potpuno je neprilagođena mobilnim uređajima nove generacije poput Samsungovih i Appleovih mobilnih telefona i tablet uređaja. Korisnicima se još serviraju desktop verzije ili stare mobilne web stranice namijenjene mobitelima starima desetak godina.

Istraživanje provedeno u SAD-u prije dvije godine pokazalo je da će se čak 61 posto potrošača okrenuti konkurenciji ukoliko mobilno iskustvo na Vašim web stranicama nije zadovoljavajuće. Danas? Budite uvjereni da se gore spomenuti postotak značajno povećao.

A što je zapravo responzivni web dizajn…

Responzivna tehnika web dizajna omogućuje izradu web stranice koja će se automatski prilagođavati veličini zaslona korisnikovog uređaja. U praksi to će značiti kako će se tekstovi, tablice, grafike, cjenici i fotografije automatski povećati ili smanjiti ovisno da li posjetitelj web stranicu pregledava putem mobitela, tableta ili stolnog ili laptop računala. Niti jedan gumb ili banner više neće biti sitan na mobitelima, a Vaših 30 proizvoda više se neće prikazivati u nepreglednim redovima, već će svi proizvodi biti prikazivani jedan ispod drugih.

Responzivni dizajn istovremeno maksimalno koristi prednosti velikih widescreen monitora, ali jednako tako na najbolji mogući način razmješta elemente Vaše web stranice za što bolji pregled na tablet i smartphone uređajima.

Čak i Google “pozitivno” gleda na činjenicu da je Vaša web stranica prilagođena mobilnim uređajima što će dovesti i do boljeg pozicioniranja u rezultatima pretraživanja u odnosu na druge web stranice koje još nisu prepoznale važnost mobilnih korisnika.

Vaši korisnici će Vam od srca biti zahvalni na respozivnom web dizajnu jer isti pogoduje najboljem mogućem korisničkom iskustvu, a Vaša prodaja više neće patiti zbog kupaca i klijenata koji su odustali od navigacije na nepreglednoj web stranici i okrenuli se Vašim konkurentima.

Stoga, ukoliko želite da se Vaše web stranice jednako dobro prikazuje na velikim stolnim računalima, laptopima, tabletima i smartphonima – responzivni dizajn je nešto vrijedno Vaše pažnje.

, ,

vidimedia