loading

Show info

VIDI MEDIA j.d.o.o.
info@vidimedia.hr
+385 91 1670 510
DUBROVNIK

Published 20. studenoga 2014

Objektivno.hr – novi izgled i CMS

Početkom rujna do nas je došao poprilično zanimljiv projekt redizajna internetskog portala popularnog hrvatskog političkog magazina “Objektiv“…

Iako je projekt inicijalno zamišljen kao redizajn postojećeg portala, ubrzo je detektirana odlična prilika da se  zajedno s novim dizajnom promijeni i publishing platforma, odnosno content management sustav (CMS) na kojem portal radi. Nismo se previše dvoumili i ubrzo je donesena odluka da se zastarjela Joomla platforma zamijeni najnovijom inačicom WordPressa, po našem skromnom mišljenju najboljeg generičkog CMS-a za gotovo sve oblike internetskog poslovanja, bilo da je riječ o posjećenom news portalu, online shopu ili prezentacijskoj web stranici za veliku korporaciju ili pak za mali startup.

objektiv_screen
Migracija s jednog CMS-a na drugi gotovo uvijek donosi poseban set problema koji je potrebno riješiti kako ne bi došlo do gubitka sadržaja ili drugih neželjenih nuspojava konverzije sadržaja. S ponosom možemo istaknuti kako smo kroz pažljivo planiranje i višednevno testiranje prije same provedbe, uspješno prebacili čitavu arhivu objavljenih članaka sa “starog” portala na “novi”, odnosno s Joomle (K2) na WordPress.

Članci su dobili novu URL strukturu, a podešen je i redirect kako ne bi došlo do gubitka čitalačke publike ili negativnog SEO efekta nakon prelaska na WordPress i novu URL strukturu.

S vizualne strane novi internetski portal za Objektivno odlikuje responzivna tehnika dizajna koja omogućuje automatsku prilagodbu sadržaja svim vrstama uređaja – od stolnih računala, pa sve do tableta i smartphona. Tako smo osigurali da portal Objektivno izgleda sjajno na svim uređajima koje koriste njihovi čitatelji.  Boje su pažljivo birane kako ne bi došlo do odudaranja od vizualnog identiteta medija. Portalom dominiraju velike fotografije, pregledan tekstualni sadržaj i poveznice za što lakše dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama.

Istovremeno, urednici i novinari u WordPressu su dobili modernu CMS platformu za brzu i jednostavnu, ali sveobuhvatnu objavu vijesti, članaka, kolumni, fotogalerija i video klipova.

Klijent je bio iznimno zadovoljan isporučenim portalom kojeg nastavljamo “paziti i maziti” u suradnji s Objektiv/Objektivno timom.

,

vidimedia